מעוניינים לטייל ברומא אחרי משבר נגיף הקורונה? רוצים לקבל עדכון מה המצב ברומא לאחר הקורונה? רוצים לקבל "סטטוס קורונה" באיטליה? לפניכם כל מה שצריך לדעת על רומא אחרי הקורונה מבחינת בתי קפה, פיצריות, שווקים, גלידריות, מסעדות ועוד..איך להתנהג ברומא אחרי הקורונה? הכל כאן!
רומא לאט לאט מתחילה להיפתח ועולם המסעדנות מתחיל לחלץ עצמות ולקחת נשימה ראשונית ועמוקה
וגם אנחנו חוזרים להתחיל להניע ולהתניע ובעיקר לייצר
ב18.5 הדברים יהיו טיפה יותר ברורים אבל איטליה כמו איטליה שום דבר לא באמת ברור לכולם
כל חבל ארץ יקח החלטות ויתקדם איתם קדימה לפתיחה ויציאה מהמשבר אבל בעיקר לאט לאט.
רומא מתחילה להתעורר לה ולנסות לשקם את מה שהקורונה הרסה – בעיקר את תרבות האוכל והחיי החברה.
ראשת עיריית רומא החליטה לסגור את העסקים שמוכרים אוכל בימי ראשון מהצהרים, בטענה שבימי ראשון כמות האנשים שיוצאת מהבתים גדולה יותר והסגירה תמנע התקהלויות, הגיוני
בתי קפה –
בתי הקפה שהם מוסד למפגשים חברתיים קצרצרים , רועשים שבהם נפגשים ,שותים קפה , מפטפטים מנשקים על הלחי, פעמיים לשלום וממשיכים את היום הפכו להיות בתי קפה עצובים
בתי הקפה נפתחים בשעות קבועות 10-19
כאשר בכל פעם ניכנס לקוח אחד, לוקח קפה בטייקאווי
אין שיחות חולין על הבר, אין להתקשקש עם הבריסטה ששואל לשלומנו ומכיר את סיפור חיי האישי
המשמרות מתחלקות בין אנשי הצוות שבכל פעם שני בריסטות עובדים והשאר בחופש.
אבוי לי אספרסו. בכוס חד פעמית, אבל זה המצב.
הכניסה למקום רק עם מסיכות
בתי קפה קטנים יותר החליטו להיות יצירתיים ובכניסה לבית הקפה הציבו דלפק ששם עומד מי שאחראי לקחת ממכם הזמנות ותשלום עבור הקפה, הבריסטה מקבל את ההזמנה והקפה מוגש בכוס חד פעמית אליכם באוויר הפתוח
פיצריות –
המאפיות שמכרו פיצות ולחם בכל תקופת משבר הקורונה היו פתוחים , כי בכל זאת פיצה היא מצרך בסיסי בחיי היום יום של האיטלקים
אך היום גם פיצריות גדולות ומפורסמות מנגבים את האבק שנוצר על הטאבון ומשטחי העבודה ומתחילים לייצר פיצות שנלקחות אל הלקוח הביתה
פייר דניאל סאו, סורבילו, בונצ׳י ,קליגארי ועוד גדולים וטובים החליטו לייצר פיצות שיהיו נוחות לשינוע ולא עמוסות במרכיבים
את ההזמנות מבצעים בטלפון ומקבלים מספר הזמנה ושעת לקיחת ההזמנה משתנה ממקום למקום
פיצריות כמו רושולי שעבדו גם בימי המשבר ומאפיות אחרות בסגנון שלהם ממשיכות לייצר פיצות ולחמים והכניסה אליהן מותנית במספר אנשים מצומצם ומרחק של מטר וחצי שניים בין לקוח ללקוח
כניסה למאפיות האלה עם מסיכה וכפפות
ובכל כניסה יש עמדה לחיטוי ידיים
כל מי שמתעסק בכסף אינו נוגע באוכל ויש הפרדה מלאה בין שני הדברים הנל
גם אכילת הפיצות לא נעשית יותר בעמידה בצמוד למאפיה אלה על הלקוח לקחת את הפיצה עימו ולאכול אותה בבית או במקום אחר ללא אדם מסביבו
שווקים –
השווקים תמיד היו פתוחים אך הכניסה אליהם היתה ממוספרת ואנשים המתינו בחוץ לתורם שיגיע
גלידריות–
תרבות הגלידה באיטליה היא חוויה בפני עצמה .
הידעתם? הרומאים לא הולכים ואוכלים , אבל דבר אחד אפשרי לעשות בהליכה ואפילו רצוי זה לאכול גלידה
כשאנחנו נפגשים בסופש עם חברים תמיד אנחנו מסיימים את המפגש שלנו באיזה גלידריה שכונתית , לוקחים גביע של גלידה איכותית קצפת לא ממותקת מעל ומתחילים ללכת ולהתקשקש
אבל הימים האלה רחוקים ממנו כבר מעל לחודשיים ולא נראה כרגע שהם יחזרו להם במהרה
חלק מהגלידריות עבדו בימי הסגר וביצעו משלוחים לבתי הרומאים שחשקה נפשם במשהו שימתיק להם את המצב
אך כיום רוב הגלידריות בעיר נפתחו גם הן במתכונת טייק אווי –
גלידריות גדולות הכניסה אליהם היא בשני אנשים בלבד
הגלידריות הקטנות הכניסה היא לאדם אחד בכל פעם , מסיכה כפפות ולקיחת הגלידה הביתה או למקום שאינו בסביבה של אנשים
גלידריות קטנות גם הם היו יצירתיים כמו בתי הקפה והוציאו מעין דלפק בכניסה ל גלידריה כאשר אחד מתעסק בהזמנות והכסף והשני בהכנת כוס הגלידה
אם חשקה נפשכם בגביע גלידה עטוף בשוקולד ושבבים של ברס עם קצפת מושחתת מעל.. כנראה שתצטרכו לחכות עוד קצת עם הפנטזיה הזאת כי כרגע הגלידות נמכרות בכוס בלבד שיהיה ניתן לכסות אותה ולארוז ללקוח הביתה
אין אכילת גלידה בכניסה לגלידריה כמו בעבר , מדובר על קנס כספי
מסעדות –
טרטוריות, הוסטריות ומסעדות כולן התחילו בימים האחרונים לפתוח גם הם לטיקאווי
דמיינו לכם קרבונרה בתוך מארז מפלסטיק, לא אני ולא חברי הרומאים משתפים עם הרעיון פעולה
אבל כן ניתן להזמין טלפונית מהמסעדה מנות מהתפריט ולהגיע לאסוף אותן
יש מסעדות שעובדות עם חברת שליחויות ואז המנות מגיעות אליכם הביתה
ב 1.6 עולם המסעדנות אמור לנשום נשימה נוספת נשימת רווחה
לפי הוראת השעה יהיה אישור לפתיחת מסעדות במתכונת קורונה
מה זה אומר ??
תפריטים באפליקציה או דרך אתר המסעדה, צמצום מקומות הישיבה ליותר מחצי, מרחק בין שולחן לשולחן של 2 מטר, חיטוי מקומות הישיבה בין לקוח ללקוח
במידה והשולחן שהוזמן אינו מכיל אנשים מאותה משפחה גרעינית שמות האנשים ילקחו בשביל לאתר כל אחד ואחד מהם במידה וימצא חולה קורונה ששהה בסביבה .
בכניסה ימדדו חום , המלצרים יהיו עם כפפות ומסיכות,
שעות הזמנת השולחנות יהיו מדוייקות בכדי למנוע התקהלות של אנשים שמחכים להיכנס
הישיבה המסעדה תיהיה סטייל בתי הקפה בפאריז
פונים לצד אחד בלבד
כלומר בני זוג ישבו אחד ליד השני ולא אחד מול השני
בקיצור החוויה הקולינארית לא תיהיה כמו שהיתה בעבר
אבל הרומאים לא יוותרו על האפשרות לשבת במסעדה עם המשפחה ולהנות מארוחה רומאית או פיצה טעימה
אפשר לומר שהקורונה הוציאה לכולנו את האוויר מהמפרשים אבל האיטלקים ידעו תמיד להחזיר אותו בחזרה
אז חוזרים לרומא שונה, רומא אחרת
אבל רומא תמיד תיהיה רומא ותמיד אהובה
העדכונים והמידע בפוסט זה מאת: מיכל מילרד – מדריכת סיורים קולינריים (מעולים) ברומא!