חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הכנת ריזוטו איטלקי בבית – מתכונים מנצחים!

רבים חושבים שהאיטלקים שולטים רק על הבצקים והרטבים במטבח, ריזוטו איטלקי אמיתי מעלה את מנת האורז כמה רמות מעלה. במרקם קרמי המוגש לרוב כמנה ראשונה, ניתן להפוך את הריזוטו האיטלקי למגוון מנות באפשרויות בלתי נגמרות. מאיפה הגיעה מנת האורז העשירה? איך מכינים ריזוטו כמו באיטליה? ואיך הופכים מתכון לריזוטו למספר רב של מתכונים?

ריזוטו איטלקי: רגע לפני המתכון לריזוטו המושלם

אם תשאלו את האיטלקים מי האדם הראשון שהכין את הריזוטו, נראה שהדעות יהיו חלוקות, הערכת מקורו של הריזוטו הוא בצפון-מערב איטליה וזהות ממציא הריזוטו עדיין נותרה ללא תשובה חד-משמעית.
למרות שהמתכון המוכר הראשון פורסם כבר בשנת 1854 על-ידי עוזר השף הראשי למלכים, ג'ובאני ויאלארדי, בשנת 1809 ניתן לזהות מתכון המזכיר את הריזוטו וכלל בתוכו אורז המוקפץ עם חמאה, ציר מרק, מוח עצם, נקניקים מסוגים שונים וזעפרן.
החל מהמאה ה – 20 פותחו זנים שונים לאורז ריזוטו הנפוצים בהכנת המאכל האיטלקי הטעים, הזן המומלץ ביותר להכנת ריזוטו הוא אורז עגול מסוג ארבוריו וניתן גם מסוג קרנרולי.

איך להכין ריזוטו איטלקי? ספוילר: קל להכנה!

אם אתם מחפשים ריזוטו כמו באיטליה, תוכלו פשוט להכין רשימת קניות ולהכין ריזוטו ביתי.
בעזרת מתכון בסיסי לריזוטו, תוכלו להכין מתכוני ריזוטו נוספים המשלבים פטריות, עגבניות, סלק, מנה טבעונית, ערמונים, בטטה, שמנת פטריות ועד שילוב מאכלי ים בריזוטו שלכם – הכנת ריזוטו אינה מורכבת וקלה להכנה.

ריזוטו מתכונים
ריזוטו מתכונים

ריזוטו מתכון בסיסי: לומדים את הבסיס ומפתחים בעצמכם מתכונים נוספים

שם המנה: ריזוטו שמנת
כמה מנות? 4-5 מנות
כמה זמן לוקח להכין ריזוטו? 25 דקות
האם מתאים גם לצמחוניים? בהחלט, בהמשך תבינו איך הופכים כל מנת ריזוטו למה שתבחרו

מצרכים (למתכון הבסיסי ניתן להוסיף תוספות לבחירתכם לשדרוג המנה)
600 גרם אורז עגול מסוג ארבוריו
כף גדושה של חמאה
270 מ"ל שמנת מתוקה
800 מ"ל מים רותחים
3 שיני שום קטנות קצוצות
2 כפיות אורגנו או תבלין אחר לבחירתכם
כפית מלח
חצי כפית פלפל
100 גרם גבינה מגוררת לבחירתכם (גבינת פרמז'ן וקשקבל מומלצות במנות ריזוטו)

אופן הכנה
חממו חמאה בסיר, לאחר שהחמאה נמסה הוסיפו  את השום החתוך יחד עם האורגנו, ערבבו ובשלו במשך כמה דקות.
לאחר מספר דקות של בישול המרכיבים, מכניסים את אורז ארבוריו לתוך הסיר ומים (מצקת מלאה).
במידה ואתם מעוניינים לשדרג את המנה ולהחליף את המים בנוזל אחר, ניתן לבחור בציר ירקות שהכנתם מראש (המתכון לציר למטה).
לאחר שהאורז מתחיל לספוג את הנוזלים בסיר, הוסיפו מצקת מלאה וכך עד שהמים נגמרים, בכל התהליך עליכם להמשיך לערבב.
לאחר שהמים נגמרו יש לטעום את הריזוטו, ברגע שהריזוטו לא קשה ולא רך מדי יש להוסיף את הגבינה והשמנת ולבשל למשך 12 דקות נוספות.
בשניות האחרונות של הבישול יש לתבל בהתאם לתבלינים שבחרתם: הבסיס הוא מלח ופלפל.

ריזוטו איטלקי מתכון
ריזוטו איטלקי מתכון

ריזוטו מתכונים לקהל הרחב: מגוון אפשרויות לבחירתכם

אחרי שהבנתם את הבסיס לריזוטו, תוכלו ללמוד איך מכינים ריזוטו איטלקי בגוון ובצורה שאתם רוצים.
הסוד להצלחה לכל מתכוני ריזוטו אפשריים הוא להבין את הבסיס אותו לימדנו אתכם, מעכשיו כל אופציה חדשה לריזוטו תהפוך למשחק ילדים עבורכם.

ריזוטו פטריות מתכון ל 4-5 מנות: כל מה שצריך לעשות כדי להפוך את המתכון לריזוטו שמנת פטריות איטלקי משגע, הוא הוספת מעט מצרכים ושילוב של הוראה אחת נוספת לאופן ההכנה.
מצרכים נוספים למתכון ריזוטו שמנת פטריות: 350 גרם פטריות חתוכות , בצל גדול חתוך.
לאחר שהחמאה נמסה בסיר הוסיפו את הפטריות והבצל החתוכים, ערבבו במקצת יחד עם המרכיבים הנוספים ובשלו למספר דקות.
לאחר מכן בצעו את כל השלבים באופן ההכנה בהתאם למתכון הבסיסי לריזוטו.
ריזוטו פטריות וערמונים: כל מה שצריך לעשות הוא להוסיף ערמונים מוכנים לאכילה לפני שלב הוספת האורז ולאדות אותם במשך כמה דקות.
אם אתם רוצים לקלות את הערמונים לפני (בערמונים לא מוכנים), חממו תנור ל 210 מעלות, חתכו את החלק העליון של הערמונים, קלו את הערמונים ולאחר כמה דקות הוציאו אותם, קלפו את הקליפה, קצצו את הערמונים והוסיפו אותם לסיר לפני האורז.
ריזוטו פתיתים: המאכל הישראלי מקבל שילוב איטלקי וההכנה מקבילה למתכון הבסיסי.
כל מה שצריך לעשות הוא לפעול על פי הוראות המתכון ובמקום המרכיב המוכר של הריזוטו (האורז), מחליפים לפתיתים ומכינים אותם בהתאם להוראת היצרן, כל תהליך שבוצע עם האורז יבוצע גם הפתיתים כאשר אלו יספגו בשמנת ובכל תוספת אחרת שתבחרו להוסיף.
ריזוטו עגבניות: כדי להכין את המנה הזו תוכלו ללכת בדרך הפשוטה והנוחה ביותר והיא באמצעות המתכון הראשי לריזוטו אותו למדתם.
בשלב הראשון ניתן להוסיף 2-3 כפות שמן זית לשלב הוספת החמאה ואחר כך לטגן עם כל המרכיבים שמופיעים במתכון הבסיסי וכן גם במרכיבי ריזוטו פטריות (פרטיות ובצל חתוכים).
לאחר שלב הוספת האורז וערבובו, מוסיפים קופסה או צנצנת שימורי עגבניות חתוכות (מומלץ לקנות רסק עגבניות תוצרת איטליה) לאחר הערבוב הראשון של האורז, מעלים את כמות האורגנו (מ 2 כפיות ל 3 כפיות או לפי הכמות שאתם בוחרים להכנה) וכן ניתן להוסיף בזיליקום יבש או לחתוך עלי בזיליקום טריים לפי הטעם (חופן או חופן וחצי של עלים ללא הגבעול).
בריזוטו עגבניות תוכלו להוציא את השמנת מהמתכון או לבחור להשאיר, בהתאם לטעם האישי שלכם – אנחנו ממליצים לבדוק איך אתם אוהבים את הריזוטו האישי שלכם.
המטרה הסופית, צמצום הנוזלים כמה שיותר והפיכת מרקם קרמי לאורז הריזוטו.
ריזוטו פטריות טבעוני: המרקם הקרמי הייחודי של הריזוטו מגיע ממרכיבי החמאה, השמנת והגבינות – למרות שכל אלו לא יהיו במנה, ניתן למצוא תחליפים ראויים ומרכיב האורז נשמר בריזוטו טבעוני (לפי השיטה במתכון המקורי).
המנה הטבעונית יכולה לשמש גם בתור ריזוטו פרווה.
מצרכים: 500 גרם אורז ארבוריו עגול, 3.5 כפות שמן זית, 150 גרם פטריות, שליש-חצי כוס יין לבן, 1.5 מים רותחים או ציר ירקות רותחים, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט.
ניתן לקצוץ עלי בזיליקום,  להשאירם שלמים או להשתמש בתבלין בזיליקום – בפיזור מעל המנה בסיום.
אופן הכנה: חממו את שמן הזית בסיר, לאחר שהשמן רתח הוסיפו את האורז המלח הפלפל והאגוז המוסקט למשך 3 דקות.
הוסיפו את היין הלבן והמשיכו בפעול בישול האורז ואידוי הנוזלים והאלכוהול.
לאחר 6 דקות אידוי הוסיפו מים או ציר ירקות (רותחים בלבד, מצקת וחצי בכל פעם וערבוב מתמשך), ערבבו בשמך כרבע שעה עד לקבלת ריזוטו דמוי מוקרם.
בהגשה ניתן לפזר על בזיליקום בכל צורה שתבחרו.
ריזוטו סלק: כל מה שצריך לעשות כדי להפוך את הריזוטו לריזוטו סלק הוא להוסיף 3 סלקים קטנים ( 250 גרם סלק) למתכון הריזוטו הראשי (ניתן להוציא או להשאיר את הפטריות והבצל).
קלפו את הסלק ובשלו בסיר גדול עם מים עד שהסלק הופך רך וניתן למעיכה/ריסוק.
הוציאו את הסלק מהסיר, צננו כמה דקות בחוץ והעבירו למעבד מזון יחד עם מעט מים (ניתן להשתמש במים מהסיר), לאחר מכן טחנו את הסלק.
את הסלק הטחון מוסיפים אחרי שהוספתם את האורז לפי המתכון הראשי, לאחר מכן המתינו לרתיחת האורז עם הסלק, הוסיפו את השמנת, ערבבו עוד פעם אחרונה וכבו את להבת הגז.
ציר ירקות לריזוטו: אם אתם לא מעוניינים להוסיף מים למנה ולא ציר עוף, תוכלו לשדרג את הריזוטו עם ציר ירקות איטלקי משובח בהכנה שלכם.
מצרכים: 1 בצל גדול קצוץ, גבעול כרישה פרוס, 2.5 כפות שמן זית, 3 גזרים קטנים-בינוניים, 250 גרם דלעת חתוכה, 2 עלי דפנה, 2.5 ליטר מים, 2.5 כפיות מלח.
אופן הכנה: חממו את שמן הזית בסיר, בשלו את הירקות ואדו אותם במשך 8 דקות.
לאחר שנוזלי הירקות התאדו תוכלו לראות את הירקות שחומים/זהובים במקצת, זה השלב להוסיף את  החומרים ולבסוף את המים.
הנמיכו את גובה הלהבה ובשלו במשך כ- 55 דקות.
צננו את ציר הירקות במשך כמה דקות וסננו את התכולה.

אפשרויות נוספות לריזוטו:

ריזוטו בטטה (מצריך הוספה של בטטה אחת גדולה וחתוכה, בטיגון של כמה דקות והוספת הריזוטו)

ריזוטו פירות ים ושרימפס (ניתן לבשל יחד עם ציר הירקות ולאחר הסינון להוסיף אותם לריזוטו ומבשלים במשך דקה אחת נוספת).

4.7/5 - (7 votes)

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

לחזור למשהו ספציפי?

Facebook
WhatsApp
Email
Print

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

חוויה ברומא מתחילה כאן

error: Content is protected !!