חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חומץ בלסמי מודנה (איטליה)

Powered by GetYourGuide

מסע אל תוך עולם קסום: סודות חומץ בלסמי מודנה

חובבי קולינריה, חובבי היסטוריה וחובבי איטליה, התאספו! היום ניכנס עמוק אל תוך עולם מרתק וטעים במיוחד – עולם חומץ בלסמי מודנה.

מהו חומץ בלסמי אמיתי?

לא כל חומץ בלסמי הוא בלסמי אמיתי. רק שני סוגים עומדים בקריטריונים הנוקשים לייצור ומקבלים את חותמת ה-DOP:

  • Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP (ABTM)
  • Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia DOP (ABTRE)

     

חומץ בלסמי אמיתי מיוצר אך ורק מענבים, ללא חומרים משמרים או סוכרים.
תהליך הייצור מורכב ומסורתי, וכולל:

  • קטיף ענבים: ענבי טרביאנו או למברוסקו נקטפים בשיא הבשלתם.
  • מיצוי: נוזל הענבים נרתיח ומצומצם.
  • יישון: הנוזל עובר לחביות עץ ייחודיות למשך 12 שנים לפחות.
  • העברה: החומץ עובר בין חביות קטנות וגדולות לאורך זמן.
  • ביקבוק: חומץ בלסמי DOP בבקבוקים ייחודיים שעוצבו על ידי ג'ורג'טו ג'וג'ארו, מעצב מכוניות הפרארי.

מה משפיע על איכות החומץ?

  • סוג הענבים: ענבים באיכות גבוהה משפיעים משמעותית על הטעם.
  • גיל החבית וסוג העץ: חביות דובדבן, אלון וערמונים מעניקות טעמים וארומות ייחודיות.
  • זמן היישון: ככל שהחומץ מתיישן יותר, כך טעמו מורכב ועשיר יותר.

טיפים לשימוש בחומץ בלסמי:

  • השתמשו בחסכנות: חומץ בלסמי DOP הוא חומר יקר ואיכותי. השתמשו בכמות קטנה כדי להעשיר את המנה.
  • שלבו עם מנות מיוחדות: חומץ בלסמי DOP נהדר כתוספת לסלטים, גבינות, פירות, בשרים ועוד.
  • הימנעו מחימום: חום עלול לפגוע בטעם ובארומה של החומץ.

סיור ב-Acetaia:

במהלך ביקור ב-Acetaia, בית ייצור חומץ בלסמי, תוכלו לחוות מקרוב את תהליך הייצור המסורתי, ללמוד על ההיסטוריה של החומץ ולטעום סוגים שונים של בלסמי. חוויה מרתקת לכל חובב קולינריה!

לסיכום:

חומץ בלסמי אמיתי הוא תכשיט קולינרי. תהליך הייצור הייחודי, איכות המרכיבים וזמן היישון הממושך הופכים אותו לחומר מיוחד וטעים להפליא.

רוצים ללמוד עוד?

בקרו ב-Acetaia Villa San Donnino ותיהנו מסיור מרתק בעולם חומץ בלסמי!

Powered by GetYourGuide

חומץ בלסמי מודנה. 🇮🇹
חלק מהנסיעה של מיכל מילרד (מדריכת סיורים קולנריים ברומא) לתערוכת האוכל ברימיני כללה גם ביקור ב acetaia, מקום מפעל ייצור חומץ הבלסמי של מודנה. ביקור מרתק, מעשיר וטעים במיוחד.
הידעתם?
1. יש רק שני סוגי חומץ בלסמי שעומדים בקריטריונים הנוקשים לייצור בלסמי ומקבלים את חותמת ה DOP –
Denominazione di origine protetta
** Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP (ABTM)

**Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia DOP (ABTRE)
בחומץ הבלסמי המקורי אין שימוש בשום חומר משמר ולא מוסיפים שום סוכרים. הבלסמי מיוצר אך ורק מענבים. 🍇🍇
2. חומץ הבלסמי שבדרך כלל כולנו קונים מכיל בעיקר סוכרים, סירופ קרמל, גלוקוז וחומרים מחמצנים. ואינו נכלל בקריטריונים להיקרא חומץ בלסמי DOP. ולכן תוכלו למצא את הסימן שנקרא IGP
Indicazione geografica protetta

3. חומץ הבלסמי עשוי מענבי טרביאנו או למברוסקו הגדלים באזור מודנה, אשר נקטפים ונמעכים מאוחר ככל האפשר בכדי שרמת הסוכר בענב תיהיה הכי גבוהה שיש ( בודקים את רמת הסוכר עם מכשיר שנקרא רפרקטומטר והוא בודק את ריכוז הסוכר לפי יחידות מידה הנקראות בריקס).
4. לאחר הקטיף מביאים לרתיחה את נוזל הענבים בזהירות בכלי מעל אש חשופה, מבלי לתת לנוזל לתסוס, ומצמצמים אותו לכמעט שליש מהכמות. רגע לפני התסיסה, נוזל הענבים מועבר למכלים, משם הנוזל עובר שוב תהליך סינון ושוב למכל הרתחה נוסף שם הוא מורתח באטיות ובזהירות עד להשגת הריכוז הדרוש.
5. לאחר סינון, הנוזל עובר לחביות יישון
6. גיל החבית וסוג העץ. שממנו החבית מורכבת גם להם יש השפעה על טיב החומץ.
חבית שעשויה מעץ. דובדבן, תיתן טעם מעט מתקתקת למוצר הסופי.
חבית עשויה מעץ אלון תיתן אופי למוצר הסופי
ואילו חבית מעץ ערמונים תיתן צבע עמוק וכהה.
7. החביות יושבות בעליית גג ומסודרות בשורות, 6 חביות במספר שמתחילות מהחבית הקטנה עד הגדולה.
8. זמן יישון החומץ הינו מינימום 12 שנים ומעלה.
במשך 12 השנים האלה החומץ שוכב לו בחביות, מה שגורם לשינויים בטעם וריח. פתח החבית נשאר פתוח ומכוסה בבד בשביל לתת לאדים לצאת החוצה.
עליות הגג האלה אינם ממוזגות ובקייץ כשחם כמעט ולא ניתן לעלות אליהן מגלל הריח החזק שיוצא מהחבית.
9. בשנים הבאות יועבר החומץ בין חביות עץ שונות – מהחבית הגדולה ביותר, אל הקטנה ביותר. בחביות הקטנות הנוזל יעבור תהליך של החמצה וינוח תקופה שיכולה להגיע גם ל-25 שנה ואף יותר. לפרק הזמן בו החומץ נח בחביות יהיה השפעה על טעמו ואיכותו הסופיים
אל החבית הגדולה ביותר יתווסף לו נוזל חדש של ענבים.
10. מי שעיצב את הבקבוקים של הבלסמי DOP הינו ג'ורג'טו ג'וג'ארו הלא הוא מעצב מכוניות הפראראי והמזארטי. ומאז שנת 2000 העיצוב הוא אותו עיצוב לכל בקבוקי הבלסמי Dop.
11. כיסוי הפקק של בקבוק הבלסמי מסמן את שנות ההתיישנות של החומץ.
צבע לבן 12-24 שנים של התיישנות
צבע זהב – 25 שנים ומעלה.
12-24 שנים של התיישנות – כיסוי לבן
מינימום 25 שנים הזהב
מחירי חומץ הבלסמי DOP מתחילים לנוע ב 40 יורו לבקבוק של 12 – 24 שנים.
70 יורו ל 25 שנים.
ו 200 יורו לבקבוק של 100 שנה.
את הסיור ערכנו ב –
Acetaia Villa San Donnino
תוכלו לפנות אליהם במייל ישירות.
bookyourvinegartour@gmail.com

אהבת? נא לדרג!

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

לחזור למשהו ספציפי?

Facebook
WhatsApp
Email
Print

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

חוויה ברומא מתחילה כאן

error: Content is protected !!