הקייץ כבר כאן וגם החום הכבד ששורר בעיר.
אנחנו רק בסוף מאי וכבר הטמפרטורות נוסקות להם למעלה למעלה, והלחות.. אויי הלחות, אבני הבזלת סאן פייטריני שמחזירות היישר לסוליית הנעלים את החום הכבד.
מה עם מזגנים? שאלה טובה, אני גם כבר כמה שנים מנסה להבין איך אפשר בלי מזגן. למזלי אצלי בבית יש שניים.
אז הכינו את גופכם לקייץ רומאי, ולכבוד קייץ לוהט הכנתי לכם רשימת מאכלים שמאפיינים את העונה החמה. אל תשכחו לנסות לפחות אחת מהן.
איפה? בכל מסעדה מקומית רומאית/בית קפה /גלידרייה תמצאו את אחת מהמנות:
Insalata di polpo – סלט תמנון
סלט קייצי במיוחד, תמנון שבושל במיים עם גזר, כרישה שום מלח ופלפל, נחתך לקוביות ומתובל בלימון שמן זית, פטרוזיליה, תפוחי אדמה חלוטים וקרים וזיתים. מעדן שמוגש כאנטיפסטי או כמנה עיקרית.
Insalata di pasta – סלט פסטה קרה
עוד סלט קייצי במיוחד שתמצאו אותו רק בעונת הקייץ.
סלט פסטה קרה. תוכלו למצוא את המנה עם פסטו ועגבניות שרי עם גבינת בוראטה, או פסטה פוטנסקה קרה או אפילו סלט פסטה עם עגבניות טריות, שמן זית בזיליקום ומוצרלה טרייה.
Carpaccio di manzo – קרפציו רוקט ופרמגין
את הקרפציו המציא ג'וזיפה ציפריאני הבעלים של בר מקומי בוונציה ב 1950 כשהציג בבר תערוכה של הצייר ויטורה קרפציו. הוא התבקש להכין מנה לרוזנת אמיליה שלא יכלה לאכול בשר מבושל. המנה קיבלה את השם של הצייר קרפציו וגם כי הצבע האדום של הבשר החיי הזכירו את הצבעים ששלטו בציורים שלו
את הקרפציו מגישים עם מעט לימון,שמן זית מלח גס עלי רוקט ושבבים של פרמגין.
Insalata di carciofi – סלט ארטישוק קר
ארטישוק חיי שהושרה במיים עם לימון.
ולאחר מכן מתובל בלימון, שמן זית מלח פלפל וחתיכות פרמגין מלמעלה.
Insalata di finocchi e arance סלט שומר ותפוזים
עוד אחד מהסלטים המרעננים של הקייץ. השילוב בין השומר לפירות ההדר הוא מרענן ונפלא.
תוכלו למצוא מגוון ווריאציות לסלט, עם צנוברים, עם צימוקים, עם עלי ראדיקיו מרירים. כל אחד מגיש את הסלט בגרסא שלו.
Prosciutto e melone – פרושוטו ומלון
האבטיח והבולגרית של הרומאים.
חתיכות פרושוטו המוגשות עם מלון מתוק מתוק ועסיסי. השילוב בין המתיקות של המלון והמליחות של הפרושוטו יוצרים מנה קייצית אולטימטיבית
Insalata di riso – סלט אורז קר
סלט אורז קר(לא ריזוטו) בתוספת ירקות טריים או חלוטים כגון אפונה ירוקה, קישואים, חצילים, עגבניות טריות, פרושוטו, טונה, קוביות סלמון ועוד.
מתובל בשמן זית, לימון ועשבי תיבול.
Caprese – קפריזה
מי לא מכיר את הסלט הממכר הזה, עגבניות עסיסיות ומתקתקות לצד מוצרלה די בופאלו או בוראטה טריה, עלי בזיליקום ושמן זית.
אמנם את המנה הזאת תוכלו למצא בכל עונות השנה, אבל אין דרך יותר מרעננת ממנה בימי בקייץ החמים
Margherita estiva – מרגריטה קייצית.
פיצה שהבצק נאפה כולו בתנור ועליו מגיעות התוספות הקרות. עגבניות שרי מטובלות בעשבי תיבול ושמן זית, קרעים של מוצרלה די בופאלו ובזיליקום
אז מהאוכל נעבור לשתייה –
מיים – כן מיים. רומא מלאה בפיפיות מיים שזורמים להם חופשי ובחינם. תשתו מהם, תמלאו בקבוקים, תתרעננו.
מיים מצויינים טעימים וקרים המגיעים ממש מתחת לאדמה.
Aperol spritz- אפרול שפריץ
משקה קר ומרענן שנלגם בשעות האפרטיף. כל כך הרבה כבר נכתב על המשקה הכתום והממכר הזה.
אז תעצרו לכם באיזה בית קפה על איזו פיאצה ותתענגו על משקה שהוא מעט מר מעט מתוק ובעיקר מרענן.
Caffè "affogato" – קפה אפוגאטו
קפה אספרסו עם כדור גלידה בדרך כלל בטעם ויניל. יש כאלה שמוסיפים גם ליקר לקפה
המילה אפוגאטו פירושה לטבוע. כלומר זה מה שקורה לגלידה ברגע שהיא פוגשת את הקפה החם.
Granita – גרניטה
מקור הגרניטה הוא מסיציליה, עשויה ממים, סוכר ומיץ פרי טרי. (בישראל יקראו לה ברד, פה הוא לגמרי משודרג).
בדרך כלל תמצאו אותה בטעמי לימון, אשכולית, תפוז או שקדים.
Granita di caffè – גרניטה קפה
את השחיתות הזאת אסור לכם לפספס
אספרסו ממותק מעט שהוקפא ונטחן. ומוגש עם קצפת אוורירית ולא מתוקה.
Crema di caffè – קרם קפה
גם פה מדובר על שחיתות.
קפה שהתווסף לקצפת מוקצפת ומעט מתוקה ומוגש קר, המרקם מזכיר גלידה שנמסה.
Gelato – גלידה
וכמובן איך אפשר שלא להזכיר את הגלידה הרומאית.
תוכלו לאכול אותה בגביע, בכוס ואפילן בתוך לחמניית בריוש עשירה בחמאה.
אז שיהיה לכולנו קייץ מרענן.
המידע מאת: מיכל מילרד – מדריכת סיורים קולינריים ברומא!
עוד המלצה: Crodino. משקה מרענן שאפשר להוסיף לו אלכוהול אם רוצים, יותר מריר מאפרולשפריץ ועם טעם של הדרים. אפשר להתמכר אליו בימי הקיץ.
עוד המלצה: עזבו אתכם מקפה רגיל – פשוט נסו קרם קפה (קרמה די קפה), זה פשוט מעולה!
אהבת? נא לדרג!