הכל נמצא "בסביבה". מהקוליסאום ניתן לעלות תחנה אחת במטרו במידה והוא פתוח ולרדת בצ'ירקו מסימו. שם נמצאת גבעת האוונטין. משם לבקר בגן הוורדים שהיה בעבר בית הקברות היהודי הקדום שעל שרידיו נבנה הגן ובו אלפי ורדים מכל העולם מריחים משהו משהו 😉 לוקיישן רומנטילצילום. משם לעלות לגן התפוזים הרומנטי אף הוא שהובאו מ…ספרד. המקום מהווה לוקיישן מהמם לתצפית על חלקי העיר מסביבו כרי דשא ירוק באווירה רומנטית. משם אפשר לעבור לחור שבמנעול שבמנזר אבירי מלטה ממנו רואים באפקט אשלייתי את גני הוותיקן. תור של חמישה אנשים לערך ואז תוכל לצלם את האשלייה. שלושה רפובליקות דרך חור מנעול קטן אחד. משם אפשר לרדת ברחוב למטה ותמצא את עצמך בשכונת טסטצ'יו המדהימה. מקום בילוי של המקומים בערבים ובלילות. כל המועדונים נמצאים בשכונה זו. מסעדות וברים. ממש בקצה הרחוב חוצים את הכביש ומגיעים לשוק איכרים קטן מקורה נוסח שרונה בתל אביב. משם עולים על החשמלית ומגיעים לשכונת טרסטברה המדהימה. ומשם זורמים לרובע היהודי שם נמצא המוזיאון היהודי ובית הכנסת הגדול. וממשיכים במסע. התחנה הסופית של חשמלית 8 ירוקה היא בפיאצה ונציה המרכזית הסמוכה לקוליסאום וכך נסגר המעגל. או שניתן לרדת אם אותה החשמלית בלרגו ארגנטינה שם נמצא הרובע היהודי ומשם ניתן להיכנס דרך סימטה צירות מגניבה עם המון חנויות ואמנים המובילה לשוק האיכרים שבקאמפו די פיורי. משם פונים ימינה וחוצים את הכביש ואפס אתה בפיאצה נבונה המדהימה. משם פונים ברחוב ימינה מאמצע הפיאצה ואתה בדרכך אל הפנתיאון. מהפנתיאון הולך ברחוב ציורי מלא מסעדות וחנויות מזכרות שם תמצא את הנגריה המקורית של סבא ג'פטו ואת פינוקיו כמובן. חנות ענקית שכול מה שתמצא בה היא מלא פינוקיויים בכל ווריאציה אפשרית. משם מתעקלים מעט שמאלה וימינה ואתה בבורסה האיטלקית שנראית כמו האקרופוליס באתונה ומשם דרך הסימטה ישר ואתה ברחוב ויה דל קורסו המרכזי רחוב השופינג. חוצה בקו ישר את הכביש ואתה במזרקת המשאלות. חוזר חזרה לויה דל קורסו וממשיך ישר לכיוון פיאצה דל פופולו ואתה בדרכך למדרגות הספרדיות.. ממשיך עד סוף ויה דל קורסו ואתה בפיאצה דל פופולו כיכר העם שגם בא נמצא הפסל המפורסם של הזאבה והתינוקות (סימלה של רומא), פסלי עונות השנה, אובליסק מיצרי מעניין, ושער שממנו הובילו כל הדרכים לרומא. מאחורי השער יש שוק קטנטן של שטויות ובצמוד שערי גני וילה בורגזה, גנים ענקיים עם אגם מלאכותי מגניב עם סירות קטנות להשכרה, ברווזים וכל מיני בעלי חיים עוברי אורח. בשבילי הגן תמצא את "סיינה הקטנה" וגם גן חיות מגניב ואת גלריית בורגזה עם ציוריו המפורסמים של רפאל. מחוץ לגני וילה בורגזה תמצא את המוזיאון הזיאולוגי והמוזיאון לאומנות מודרנית.
במרחק של פחות מעשר ד׳ הליכה מהקולוסיאום יש כנסיה קטנה ונסתרת בשם San Pietro in Vincoli ובה נמצא פסל משה המקורי והמפורסם של מיכלאנג׳לו. שווה ביקור. שים לב לשעות שבהן היא פתוחה כי זה בפנים. שווה ביקור.
מה עוד בקירבת הקולוסיאום? פיאצה ונציה והאנדרטנה המדהימה שבתוכה מוזיאון הדגלים ו….מעלית שקופה שתיקח אותך בעלות של 10 יורו אל גג העולם לתצפית מדהימה.
מה עוד בקרבת הקולוסיאום? הפורומים הרומיים כמובן שהיו הדאונטאון העתיק בעולם – מרכז העניינים בעת העתיקה, קבר החייל האלמוני שנמצא בתוך האנדרטה ואש התמיד עליה שומרים החיילים האיטלקיים ולא מזיזים עפעף. פה האמת – הפוליגרף העתיק בעולם 😉 כך אומרים… פסל חביב, לא מזיק אלא אם כן תכניס את ידך אל תוך פיו ותשקר… בעת העתיקה פינוקיו והאף הארוך עדיין לא נולד למקרים כאלו 😉 הפך ל"פסל" לאחר שהיה לו שימוש אחר כמובן…
לגבי אזור הוותיקן. ניתן להגיע לשם במטרו A בקו האדום שבמדרגות הספרדיות ואם סגור שם יש את הקו האדום בפיאצה דל פופולו – נקראת תחנהת FLAMINIO יורדים בתחנה השלישת או השניה – כתוב בתוך המטרו ואתה בוותיקן. דרך נוספת להגיע לוותיקן היא מפיאצה ונציה המרכזית קו 40 או קו 64 או קו 916. משמאל תראה את הקתדרה הגדולה המפורסמת סן פייטרו. שמאחוריה נמצא מוזיאון הוותיקן המפורסם שאם אתה שוחר אוצרות ואמנות מושבע תוכל להזמין כרטיסים ולהיכנס גם לשם בחום המעיק ולהתמודד עם מליוני סינים המגיעים בקבוצות ענקיות למוזיאון ומצטופפים בחום של 45 מעלות כמו צנימים הנכנסים אל הטוסטר בסרט נע 😉 תוכל גם ליהנות ולפנק את עצמך בתורים הארוכים בימים הלוהטים לכנסייה עצמה. התורים הם רק בבידוק. כדאי להגיע בסביבות השעה 08:00 אם רוצים להיכנס מהר לכנסייה הענקית עצמה. במידה ולא חשקה נפשך להיכנס בחום הלוהט למוזיאון הגדול תוכל בנפרד להגיע לקפלה המפורסמת פרי יצירתו של מר מיכאלאנגלו בתשלום קטן והרבה מדרגות. בתוך הקתדרה יש מוזיאון אוצרות קטן שהוא תמצית פצפונת למוזיאון הגדול בעלות 12 יורו. ואת אולם קברי האפיפיורים לדורותיהם חוץ מההוא שהתערבב במסיבות החשק בוותיקן – הוא חי וקיים ולא תמצא שם את קיברו. אם לא התעלפת מהמוזיאו הגדול המתיש לא זה שבתוך הכנסייה, תגיע לצד ההפוך בדיוק של כנסיית סן פייטרו תמצא את המבצר הענק סן אנג'לו וגשר הפסלים המפורסם עם פסלים של מלאכים ודמויות מהתנך. עם אתה בכושר קרבי ותעלה לגג המבצר תוכל להתענג על מיץ תפוזים מרענן בישיבה מול חלון מבטון אל תצפית מדהימה של העיר. אני התיישבתי שם בשולחן עם החלון המרכזי הפונה ישירות לוותיקן צילום מהמם. תוכל לראות שם גם את מיטת האפיפיור (אחד מהם) שנם את שנתו בעיתות מלחמה כשברח לשם דרך מנהרה תת קרקעית שנחצבה מהוותיקן למבצר. במקור היה המבנה מאוזולאום שנבנה על ידי הקיסר הרומי אדריאנוס עבור עצמו. דהיינו האדון הכין לעצמו קבר בעודו בחיים 😉 המבנה שימש במשך מאות שנים כמצודה וטירה ואפילו בית כלא. רק אם אתה שוחר אופרות מושבע אציין שמהמצודה קפצה טוסקה המסכנה אל מותה. כיום המבנה הוא מוזיאון. אם אתה מתקרב לכנסייה המפורסמת ופונה ימיה ברחוב המתויר תגיע לעוד רחוב מתויר עם הרבה חנויות, שוק, מזכרות מסעדות(חפש שם את מסעדת אמלפי המסורתית לא תצטער) ומה לא כשהאור שבקצה המנהרה הוא מטרו A בקו האדום שיחזיר אותך חזרה או למדרגות הספרדיות או לתחנת FLAMINIO היכן שעלית עליו. במידה ואתה גיבור על תוכל להמשיך עם המטרו האדום ותרד בתחנת SAN GIOVANNI . שם נמצא שוק שמאמצע הרחוב מתפצל לשלוחות מקורות. הרבה איטלקים קונים דווקא משם מותגים למרות שיש כל מיני שטויות בשוק זה והרבה יד 2. השוק נמצא על רחוב VIA SANNO המטרו מוריד אותך ממש בתוך השוק . בצמוד לשוק רשת הכלבו COIN נוסח המשביר לצרכן שם תוכל להימלט מהחום הלוהט בארבע קומות מרעננות ממוזגות שהפינוק העיקרי בעיקר לנשים הם השירותים הנקיים שנמצאים בקומה הרביעית של הכלבו. משם עולים כמה פסיעות לכיוון פיאצה סאן גיובאני שם נמצאת הכנסייה המפוארת שקדמה לזו שבוותיקן סאן ג'יובאני אין לטרנו. משם חוזרים חזרה למטרו ויורדים או במדרגות הספרדיות או בפיאצה דל פופולו תחנת FLAMINIO היכן שעלית בהתחלת המסע. יום גדוש שכזה הוא אחד ממסלולי הסיורים החביב עלי אותו אני עורכת ולא, לצערי כל התאריכים תפוסים עד ספטמבר 😉
מים , כובע, ומצב רוח הם חובה במסלול שכזה וכמובן שכניסה לכנסיות באיטליה מחייב לבוש צנוע ולא חושפני. גם לא כתפיים חשופות. מקווה שעזרתי ונתתי לך רעיונות 😉
הנה הקפתי לך את רומא במסלול מתיש אחד אותו תוכל לחלק לימים. לא כדאי להרוג את עצמך בחום לוהט 😉 כובע ומים חובה! בהצלחה!
— המידע התקבל בקבוצת הפייסבוק שלנו ע"י Irit Cattonar.