רוצים להכין בעצמכם טארט מסקרפונה רך? לפניכם מתכון להכנת טארט מסקרפונה כמו באיטליה!
קבלו קצת מתוק ומנחם מארץ המגף 😉 לעצלנים ניתן לדלג על קטע הכנת הבצק ולקנות פשוט בצק פריך מוכן 😉
מצרכים
לבצק
______
1 ביצים
100 גרם שמן קנולה.
150 גרם סוכר
מיץ לימון 1
300 גר ' קמח
חצי שקית אבקת אפיה.
שקית של סוכר וניל.
מלית
_____
500 גרם גבינת מסקרפונה.
100 גרם סוכר
2 ביצים.
אופן הכנה של טארט מסקרפונה רך, טעים והכי חשוב טארט איטלקי
1- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים בנייר אפיה תבנית בקוטר של – 22 ס"מ .
2- שמים בקערה את הביצים, שמן, הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים את כל החומרים עם כף עץ.
3 – מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה וסוכר הווניל, וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
4- בקערה אחרת מכינים את המלית – מערבבים יחד את גבינת מסקרפונה, הסוכר והביצים, אפשר גם בכף רגילה או במטרפה.
5- מהדקים בעזרת הידיים את הבצק לתחתית התבנית וגם לאורכה.
6- מוסיפים את המלית ומשטחים אותה בתבנית בעזרת גב כף.
7- מסירים את עודפי הבצק שנשארו בשולי התבנית בעזרת סכין. ואופים את הטארט מסקרפונה הרכה בחום של 180 מעלות למשך כ- 50 דקות.
בתיאבון!
על אותו העיקרון ניתן למלא בקרם פטיסייר ולפזר בתוך ומעל צנוברים וזה יהפוך את הטארט ל"עוגה של הסבתא" האיטלקית LA TORTA DELLA NONNA המפורסמת 😉
מאת: עירית קטונר – מדריכת טיולים ברומא