FIORI DI ZUCCA/FIORI DI ZUCCHINA – המאכל שכל איטלקי אוהב!
האיטלקים אוהבים מטוגן! כל דבר שזז הם מטגנים 😉
המאכל האהוב על האיטלקים של פעם הוא פרחי זוקיני מפוסטלים ומטוגנים!
מתכון ל -4 אנשים גירסת GIOVANNI CATTONAR 😉
15 פרחי זוקיני.
200 גרם קמח.
ביצה אחת.
שמן טיגון לפי הטעם.
מלח ופלפל לפי הטעם.
1 dl מים נוצצים
מים מוגזים/סודה/בירה.
200 גרם קמח.
ביצה אחת.
שמן טיגון לפי הטעם.
מלח ופלפל לפי הטעם.
1 dl מים נוצצים
מים מוגזים/סודה/בירה.
הכנת הפסטל לציפוי:
בקערה מערבבים את הקמח עם הביצה והמים ליצירת בלילה. מקציפים את המרכיבים עם מטרפה ידנית או עם מזלג עד לקבלת בלילה מעט סמיכה. (כלומר, הפרח, כשהוא שקוע בתוך הבלילה, חייב להישאר מכוסה בשכבה דקה). במידת הצורך, מוסיפים מעט מים.
שוטפים את פרחי הזוקיני ומסירים את האקדח, מסננים ומייבשים אותם בעדינות בבד כותנה או פשתן.
במחבת בינונית / גבוהה מחממים את השמן לטיגון.
טובלים את פרחי הזוקיני בבלילה, הופכים אותם בעדינות כך שהם יהיו מכוסים לחלוטין, וכשהשמן רותח (תוכלו לבדוק את הטמפרטורה עם כמה טיפות של הבלילה), מטגנים אותם כמה בכל פעם על ידי הפיכתם פעם אחת.
כשהם מוזהבים, מסננים אותם בעזרת כף מחוררת ונותנים להם להתייבש על מגבות נייר. מפזרים עליהם קורט מלח, שמים אותם על צלחת הגשה ומגישים מייד.
האיטלקים אוהבים גם למלא את הפרחים בגבינת מוצרלה שנמסה בפה בביס הראשון 😉 לפרחי הזוקיני יש טעם של תירס. האיטלקים משתמשים בהם גם לתבשיל אורז עם פרחי זוקיני.
אפשר להכין על פי המתכון גם פרחי זוקיני (הקישוא) וגם פרחי דלעת;-)
מאת:
Irit Cattonar – מדריכת סיורים ברומא
אהבת? נא לדרג!