באים לרומא ואוהבים קפה? הגעתם לגן עדן!! כל אחד יודע שהקפה האיטלקי נחשב לטוב ביותר בעולם..אבל יש כל כך הרבה סוגי קפה וסוג הקפה שאתם מכירים מישראל שונה מהקפה ששותים ברחבי איטליה..אז איך תדעו איזה קפה לבקש או איזה קפה לטעום? להלן מדריך שלם בנושא קפה איטלקי אסלי!
איך תדעו איזה קפה אתם רוצים ברומא וברחבי איטליה? האם יש דבר כזה קפה רומאי / קפה איטלקי? בהחלט כן🤔🤔 הדבר הראשון שאנחנו ממליצים לכם לא לבקש שינויים במשקה..תשתו ותקבלו אותו איך שהם מגישים אותו כי כל שינוי קטן יבלבל אותם והם לא יידעו להכין לכם את מה שאתם רוצים במדויק..הם עובדים לפי תבניות ברורות להכנת הקפה וכל שינוי כזה יהרוס לכם את המשקה והחוויה. אם הם מגישים קפה ברמה מסוימת אל תבקשו "חלש" או אל תבקשו "יותר קצף" ותהנו מהרגע ותרגישו את החוויה הקולינרית במקום כפי שהם מכינים לכולם כאלפי כוסות מידיי יום.
תחילה תגידו "Voglio prendere un caffè" שזה אומר באיטלקית אני רוצה לשתות קפה או "Voglio ordinare un caffè" שזה אומר אני רוצה להזמין קפה. ולאחר מכן תגידו איזה סוג אתם רוצים.
איזה קפה שותים האיטלקים? אפשר רק לבחור!
המילה אספרסו פירושה אקספרס, הכוונה היא לשיטת ההכנה, והשתיה, מכינים שותים וממשיכים את היום.
אז איך מזמינים קפה באיטליה?
קפה (Caffè) – מנת אספרסו יחידה. ☕
קפה דופיו (Doppio) – שתי מנות של קפה חזק המוגשות בכוס אחת.☕☕
קפה מקיאטו (Macchiato) – אספרסו עם טיפת חלב, לרוב חם. מקיאטו פירושו כתם באיטלקית. ☕🥛
קפוצ׳ינו (Cappuccino) – הוא לא קפה הפוך!! קפוצ׳ינו הוא מלאכת מחשבת שכוללת שליש קפה, שליש חלב חם ושליש חלב חם מוקצף. מקור השם הוא בגוון החום של גלימות הנזירים ממסדר הקפוצ׳ינים.☕🥛
קפה קורטו (Corretto) – אספרסו עם טיפת משקה חריף (סמבוקה) ☕🥃
קפה פרדו (Freddo) – קפה קר – אספרסו עם קרח וסוכר, המוגש בכוס זכוכית.☕❄️
קפה לאטה ( caffè Latte) – מנת אספרסו עם שני שליש חלב חם. מוגש בכוס זכוכית ☕🥛🥛
לאטה מקיאטו (late macchiato) חלב חם עם נגיעת קפה אספרסו. מוגש בכוס זכוכית🥛🥛🥛☕
קפה אפוגאטו עם כדור גלידת וניל שתמיד אפשר לקחת לקינוח. ☕☕☕
קפה גרניטה – בימי הקיץ החמים תוכלו למצא Caffè granita שזה קפה קפוא גרוס דק בתוספת של קצפת לא ממותקת מעל.
בימי החורף החמים תוכלו למצא שוקולטה חמה, משקה שאינו מזכיר בשום אופן את השוקו של עלית. משקה עשוי משוקולד מריר חם וסמיך ועליו מגיעה קצפת במתיקות מעודנת.
קרדיט: מיכל מילרד – מדריכת סיורים קולינריים ברומא!