מריטוצו (Maritozzo) זה הקינוח הכי מיוחד ברומא (ויש האומרים גם הכי טעים..כן כן יותר מטרמיסו)..מריטוצו זה למעשה לחמניות איטלקיות מתוקות וכל התיירים חייבים לטעום אותו לפני שהם עוזבים את רומא..לפניכם כל מה שצריך לדעת על מריטוצו ואפילו יש "יום מריטוצו בינלאומי / יום המריטוצו הלאומי" ומיכל סידרה לכם אפילו מתכון להכנת מריטוצו כמו באיטליה! תהנו!
כמו כל שנה חוגגים בבירה האיטלקית את יום המריטוצו הלאומי.. כן תתפלאו יש יום שכולו מוקדש לשחיתות בלחמנייה. ולמי שלא עקב אחרי עד עכשיו אז הסבר קטנטן – מריטוצו היא לחמניית בריוש עסיסית עם גרידת לימון בתוכה מה שהופך אותה לטעימה עוד יותר. שלתוכה מכניסים קצפת אוורירית ולא ממותקת. ישנן גרסאות שונות ומגוונות ללחמניית השחיתות הזאת כגון קרם פיסטוק, טירמיסו, לימון, קרם מסקרפונה ופירות יער ועד הגרסא המלוחה של פסטה קאציו אה פפה.
גבינת בוראטה עגבניות צלויות ופסטו ועד תבשיל זנב שור עם אבקת קקאו.
ישנם כמה סיפורים שמספרים מה עומד מאחורי הלחמנייה המושחתת הזאת.
המילה מריטו באיטלקית פירושה בעל.
הסיפור הראשון מספר שהנשים בעבר היו מכינות את הלחמנייה עבור הבעלים שלהם כאות הוקרה על שיצאו לעבוד.
הסיפור השני מספר שהגברים הרווקים של העיר היו מסתובבים עם לחמניית המריטוצו ביום הראשון של חודש מרץ כשבתוכה טבעת. ומעניקים לבחורה שאיתה הם רוצים להתחתן..
לא באמת משנה איזה מהסיפורים הוא נכון.. מה שבטוח שאת הלחמנייה הזאת. אי אפשר להפסיק לאכול.
ב 7 לדצמבר חוגגים את יום המריטוצו והפעם את כל ההכנסות מהיום הזה תורמים למחלקת סרטן השד בבית החולים
fatebenefratelli
שנמצא על האי שעל נהר הטיבר מול הגטו היהודי
מה הולך להיות לנו.?? כל שכונה ברומא תציע מגוון רחב של מריטוצו, מתוקים ומלוחים.
בנוסף שפים שמחזיקים בכוכבי מישלן יבנו את מנות המריטוצו שלהם באינטרפרטציה אישית. גם גדולי השפים של הגלידות ייצרו עבורכם את טעם המריטוצו המושלם שיכנס היישר לתוך גביע או כוס.
אז אתם רוצים לדעת איפה תוכלו לחגוג איתנו את היום הזה?
הינה לכם רשימה של מי שלוקח חלק פעיל ביום המושחת הזה ובתרומה שלו למען סרטן השד.
ובהמשך הפוסט עוד מקומות שבהם תוכלו להתענג על כל סוגי המריטוצו וכמובן שאיך אפשר בלי מתכון.. והמתכון שקיבלתי לידי הוא המתכון של האחד והיחיד, רושולי.
Andreotti Pasticceria dal 1931 Via Ostiense, 54
HOTEL ART by the Spanish Steps
Pasticceria Bompiani – piazza Bompiani
Gabriele Bonci al Mercato Centrale Roma
CaféMerenda | con MARITOZZO ROSA – Via Luigi Magrini, 6
De Santis Santacroce – 17/21, Via di S. Croce in Gerusalemme
Exquisitaly- Piazza di S. Bernardo, 99
Gelateria Giuffrè – Viale di Trastevere, 255
Gunther Gelato Italiano – Via dei Pettinari, 43
Il Bancone di Birra Del Borgo – Piazza Bologna
Il Maritozzo Rosso – Colazione
26, Vicolo del Cedro
Le Sicilianedde presso Eataly.
Linari – Via Nicola Zabaglia, 9
Marì – Via Urbana, 31, 00184
Miss Maritozzo By Simona Amendola
Nero Vaniglia – Pasticceria di Quartiere
New Food Gluten Free – Piazza Carlo Alberto Scotti, 18
L'Osteria di Birra Del Borgo – Via Silla, 26a,
Otaleg Trastevere- Via di S. Cosimato, 14a
Panificio Marè Prati – Viale Angelico, 88,
Pasticceria Lazzeri con MARITOZZO
Romoli – Viale Eritrea, 142
המקומות הנוספים שתוכלו להתענג על מריטוצו מושחת, אך אינם לוקחים חלק מהאירוע ויום התרומה –
Roscioli Caffè – Piazza Benedetto Cairoli, 16
Regoli- Via dello Statuto, 60
Il Maritozzaro – Via Ettore Rolli, 50
מתכון למריטוצו של רוושלי
לבצק –
1 קילו קמח רגיל
500 ml מיים מינרלים
130 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
130 גרם סוכר
20 גרם שמרים טריים
3 ביצים
10 גרם מלח
גרידה מלימון אחד
מקל ווניל
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח ושופכים מעט בכל פעם מיים מינרלים. כשהמסה אחידה מוסיפים את כל החומרים למעט המלח.
ממשיכים ללוש את הבצק עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי. מוסיפים את המלח בסוף וממשיכים ללוש כמה דק נוספות.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר ל 24 שעות
מקמחים משטח עבודה, ושוקלים כל כדור 70 גרם
מגלגלים אותו ויוצרים צורה אובאלית.
מכסים את המגש עם מגבת לחה עד. להכפלת גודל המריטוצו
מחממים תנור ל 200 מעלות
אופים בכל פעם מגש ( הכמות מספיקה ל 3 מגשים)
אפייה של 20 דק לערך או עד שהמריטוצו ניהיה זהוב אך לא שחום מידי, השוליים צריכים להישאר מעט לבנים.
במקביל מכינים את הציפוי המסוכר –
1 חלבון
100 גרם אבקת סוכר
40 ml מיים מינרלים
5 טיפות של מיץ לימון
בקלחת טורפים את כל המרכיבים ומעלים לבישול על אש בינונית, ממשיכים לטרוף במשך כ 5 דק. ומורידים מהאש.
מורחים את הציפוי על המריטוצו החם( אבל לא ישר מהתנור)
למילוי –
ליטר שמנת מתוקה מוקצפת, ניתן להוסיף מעט גרידת לימון ואבקת סוכר.
אך הקלאסי הוא ללא כל תוספות.
כל לחמניה פוצעים אותה במרכזה וממלאים בקצפת.
המתכונים והתמונות מאת מדריכת הסיורים הקולינריים מיכל מילרד