הגעתם לרומא והתיישבתם במסעדה, סיימתם לאכול והגיע החשבון.
האם להשאיר טיפ (תשר) למלצרים? או שמא זה מזלזל ולא מכבד? יש הרבה שאלות ואנו מעוניינים להסביר לכם את נושא הטיפים במסעדות ברחבי רומא ואיטליה!
באיטליה יש ״קופרטו״ אלה דמי שירות שכבר מופיעים בחשבון. קופרטו אלה דמי עריכת שולחן (1-2 אירו לאדם) בדומה אצלנו לדמי אבטחה.. ואין כל קשר לטיפ עבור הארוחה.. בהחלט נהוג ורצוי להשאיר 10-15% כמו בארץ. המלצרים מקבלים משכורת כולל תנאים סוציאליים. נהוג לעגל טיפה למעלה (1-2 אירו).
קחו בחשבון אף אחד לא משאיר טיפ תשר כמעט, אף אחד לא רגיל לקבלת טיפים ואם כן לא 10%. משאירים עד 4 אירו. תלוי במסעדה.
לא נהוג לתת טיפ למלצרים באופן רגיל, בגלל שהם מקבלים משכורת מכובדת, ודמי השירות כלולים במחיר. תרבות האכילה באיטליה שונה מבישראל.
אם בחשבון שקיבלתם כתוב את המילה "servizio" זה אומר שהכניסו כבר את נושא הטיפ/השירות במחיר המגולם כך שלמעשה זה הטיפ למלצרים.
לסיכום: