שאלת השאלות בנושא הכשרות כאן באיטליה בכל הנוגע לגלידה השמימית המגיעה ישירות אל תוך פינו בשלל צבעים וטעמים – כשר או לא? מי מיכם שאינו דתי ואינו שומר כשרות מוזמן לדלג על הפוסט. אז איך לשמור כשרות ברומא? גם אתם אוכלים במסעדות לא כשרות בחו"ל אך אוכלים כשר (משמע לא חזיר או בשר וחלב) חשוב שתשימו לב..יש שומן של חיות לא כשרות בתוך גלידות, בתוך עוגות וכו'..
למשבית השמחות קוראים E471 שהוא חומר מתחלב. באיטלקית שמו המגושם: Mono- e digliceridi degli acidi grassi ובעברית עממית, חד, ודו גליצרידים של חומצות שומן. מקורו, מחומצות שומן של בעלי חיים. חומר תחליבי זה משמש כתוסף לגלידות, למרגרינות, וכן הוא נמצא בבצק כדי להאריך את טריותו. משמש בהרבה מאוד מרכיבי מזון כחומר מקשר בין שומנים לבין נוזלים, הוא גם משמש כחומר ממיס חומרי טעם וריח, וכחומר מעבה ביצור המזון. למונח "חומר מתחלב" אין כל קשר לחלב למעט שהוא נמצא בין מרכיביו לצורך ייצוב. תחשבו על הספריי לעיצוב השיער המותז על הפריזורות של רוב הקשישות ולבקשתן בכמות בלתי מתקבלת על הדעת בתום התספורת מידיו של הספר החושני.. הספריי בסך הכל מייצב את הפריזורה כדי שלא תצנח אחרי מספר דקות בודדות. זה בדיוק תפקידו של E471 לייצב! כבודו נמצא גם בתערובת לעוגות, מרגרינה דלת כלוסטרול, משקה שוקו, במוצרי המוס, במוצרי תפוחי אדמה, וכן בריבות. החומר הזה בדרך כלל אינו כשר, אבל אפשר ליצרו כשר – לא בגירסה האיטלקית הרגילה… הרבה שואלים, אז אם כך, מה הבעיה בריבה מה הבעיה בעוגה, והם לא יודעים שכיום יש כל מיני חומרי גלם המשמשים בתעשיית הכשרות לא כשרים, ורבנים נותני כשרות לא מודעים לעשרות חומרי גלם בעיתיים. לשומרי כשרות המטיילים בעולם העניין יהווה בעייה כי בניגוד לסופרים המקומיים בהם אפשר להציץ באריזות ולחפש את משבית השמחות הרשע הזה ואם הוא נמצא ברשימה פשוט לא לרכוש את המוצר – בגלידריות המגרות ברחבי איטליה לא ניתן בוודאות לדעת אם השובב הזה נמצא במוצר או לא (רוב המוכרים גם לא יודעים או לא יגידו לכם במפורשות אלא אם הם הכינו את הגלידה במו ידם). לכן אפשר בהחלט להזמין מנות צמחיות, גלידות צמחיות או כל דבר שישביע את רעבונכם… כמעט ברוב הגלידות בגלידריות יש שמנת ובכל שמנות נמצא החומר המייצב הזה.
לחצו כאן לצפייה במסעדות הכשרות ברומא