חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון טירמיסו איטלקי

רוצים מתכון לטירמיסו איטלקי? בואו ללמוד איך להכין טירמיסו כמו באיטליה, תוך 10 דקות, בכוס או במגש, טירמיסו טבעוני, פרווה, טירמיסו כשר לפסח, טירמיסו דיאטטי ועוד.

טירמיסו כמו באיטליה: קלאסי או ייחודי?

מי אמר שישראלים צריכים ליהנות רק מטעמו של טירמיסו ברומא או בעיר איטלקית נפוצה אחרת?
טירמיסו פשוט להכנה יותר ממה שאתם חושבים!
המצרכים הנכונים והכמויות הנדרשות, יאפשרו לכם הכנה פשוטה של טירמיסו איטלקי, בכל מני צורות וסגנונות ובסוף העבודות תוכלו להניח את הקינוח האיטלקי בכל בית בישראל.

קינוח איטלקי טירמיסו זכה להרבה אינטרפרטציות קולינריות ודעות חלוקות על המקור של הטירמיסו, באם משנות ה-60 או ה-30 של המאה הקודמת, כל מקור או סיפור אותו תאמצו יוביל אתכם לעשרות שנים של קינוח איטלקי פופולארי שיישאר איתנו עוד שנים רבות.

הבסיס לכל מתכון טירמיסו הוא שכבות המוגשת קר ללא כל צורך בחימום או אפייה, כאשר המרכבים הבסיסיים הקלאסיים הם בישקוטים, גבינת מסקרפונה, אספרסו, חלמונים מוקצפים, גבינה מסקרפונה וחלק מהקינוחים המסורתיים כוללים בתוכם יין או ליקר.

מחפשים טירמיסו מתכון קל ופשוט?
עקבו אחר סוגי מתכונים לטירמיסו בכל הצורות שהתפתחו עם השנים, החל מטירמיסו קלאסי,
טירמיסו 10 דקות הכנה והקינוח המסורתי בכל סגנון יונח למשפחה או לאורחים.

מתכון קל - טירמיסו איטלקי בכוסות אישיות

ההגשה הנפוצה ביותר של הקינוח האיטלקי הנפוץ היא טירמיסו עם גבינת מסקרפונה בכוסות, הכנה פשוטה של טירמיסו בכוס באמצעות מתכון פשוט ומהיר שלא יצריך מכם השקעה גדולה, שיאפשר לכם להכין טירמיסו מהיר להכנה שיצא טעים ויעזור לכם לבחור בהגשה אסתטית ויפה.

מצרכים (8 מנות)

  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • לא חובה: 4 חלמונים L (עבור מתכון טירמיסו ללא ביצים, ניתן להסיר את המצרך מהרשימה)
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 250 גרם סוכר לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 חבילות בישקוטים או 250 גרם בישקוטים.
    מומלץ להשתמש עם בישקוטים לטירמיסו (בישקוטי), אם אין ברשותכם ניתן להכין טירמיסו עם פתי בר.
  • 2.5 כוסות מים
  • 2 מנות אספרסו או כף קדושה של קפה נמס מגורען
  • אבקת קקאו ו/או 60 גרם שוקולד מריר (לקישוט וסגירת הטעמים בסיום)
  • לא חובה: ברנדי, יין או ליקר קפה.

אופן הכנה

  1. הכינו את הכוסות לקראת מילוי.
  2. חברו וו בלון אל המיקסר והתחילו להקציף את השמנת.
    לאחר כמה רגעים התחילו להוסיף למיקסר בהדרגה את גבינת המסקרפונה, הוסיפו את הסוכר ואת תמצית הוניל והמתינו ליצירת קרם טירמיסו אחיד חלק.
  3. אם בחרתם להוסיף חלמונים, הוסיפו את החלמונים אל התערובת לאחר הוספת המסקרפונה ומקציפים.
  4. הרתיחו את המים.
  5. המיסו או הקפה המגורען במים הרותחים או שפכו את האספרסו אל תוך המים, אם בחרתם להכין טירמיסו איטלקי קלאסי תוכלו להוסיף ליקר קפה, ברנדי או יין אל המים והקפה.
    טבלו את הבישקוטים בתערובת המים וקפה המגורען או האספרסו.
    הניחו את הבישקוטים הספוגים בתחתית הכוס והדקו אותם אל הבסיס. 
  6. צקו שליש מתערובת הקרם מעל לבסיס הבישקוטים הספוגים ופזרו מעל אבקת קקאו או שוקולד מגורד.
    חזרו על הפעולה פעם נוספת או פעמיים, תלוי בגודל הכוס, לפי הסדר: מעל לתערובת הקרם עם הקקאו/שוקולד הניחו בישקוטים ספוגים, צקו שליש מעל ופזרו קקאו או שוקולד מגורד.
  7. סגרו כל כוס בניילון נצמד והכניסו אל המקרר למשך 4-5 שעות.
קינוח איטלקי טירמיסו
קינוח איטלקי טירמיסו

איך מכינים עוגת טירמיסו במגש?

כל מה שתצטרכו לעשות הוא להחליף את הכוסות במגש בינוני שמתאים ל – 8 מנות.
בצעו את הסדר הפעולות בצורה זהה: ספגו את הבישקוטים או את הפתי בר, הניחו אותו והצמידו אל תחתית המגש, פעלו לפי המתכון הקלאסי וצקו שליש מתערובת הקרם על הבישקוטים הספוגים, פזרו קקאו או שוקולד מגורד וחזרו על הפעולה.
הכניסו את המגש למקרר למשך שלוש שעות, הוציאו וחלקו למנות להגשה.

טירמיסו 10 דקות
טירמיסו 10 דקות

מתכון טירמיסו טבעוני

גם לטבעונים מגיע ליהנות מהקינוח האיטלקי הנפוץ, טירמיסו לטבעוניים יהיה טעים לא פחות, עקבו אחר הוראות המתכון.
איך מכינים טירמיסו טבעוני שידוע במוצרי החלב שלו והקצפת הביצים בחלק מהמקרים? יחד נמצא תחלופות וננצל את המרכיבים הטבעוניים שבו.
כדי להכין בישקוטים טבעוניים, טירמיסו טבעוני יצריך מכם גם פעול אפייה, היערכו לכך.

מצרכים (8 מנות)

לתחתית הבישקוטים:

  • 150 גרם קמח לבן
  • 150 גרם קורנפלור
  • 15 גרם אבקת אפייה
  • 130 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1.5 כף גרידת לימון או שליש כוס רסק תפוחים
  • שמן קנולה

לקרם:

  • 1.25 ליטר חלב סויה
  • 260 גרם סוכר לבן
  • 75 גרם קורנפלור
  • לא חובה: 2.5 כפות שמן קוקוס
  • 2 כפיות תמצית וניל

לסירופ:

  • 2.5 כוסות מים
  • 2 מנות אספרסו או כף קדושה של קפה נמס מגורען

לקישוט וטעמים נוספים:

  • 7.5 כפות אבקת קקאו
  • לא חובה: 30 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. חממו את התנור לחום של 180 מלות, הניחו על התבנית נייר אפייה ושמנו את נייר האפייה בשמן קלונה.
  2. חברו וו בלון אל המיקסר והתחילו להקציף את השמנת.
  3. בזמן שהתנור מתחמם הכניסו אל הקערה את המרכיבים לתחתית הבישקוטים: קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, סוכר לבן, תמצית וניל וגרידת הלימון.
    ערבבו את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה ללא גושים. 
  4. צקו את הבלילה אל התבנית המשומנת ואפו עד רבע שעה ועד שהעוגה מזהיבה.
    לאחר הזהבה, הוציאו את העוגה, צננו מעט וחתכו לפי הצורות שיתאימו לכלי ההגשה: קוביות או מקלות.
  5. להכנת הקרם חממו בסיר על אש בנונית וערבבו עד להסמכה את חלב הסיור, הוסיפו את הקורנפלור, תמצית הוניל והסוכר ( 4 דקות בישול).
    לאחר שכיבתם את האש, הוסיפו את שמן הקוקס, והעבירו את הסיר החם אל מי קרח על מנת לעצור את תהליך הבישול, לבסוף ערבבו פעם נוספת.
    ניתן להעביר לשק זילוף או לצקת את הקרם לפי צורת ההגשה הרצויה.
  6. להכנת הסירופ הרתיחו מים, הוסיפו את האספרסו או הקפה הנמס המגורען וערבבו.
  7. צננו את הסירופ מעט והחלו להספיג את חתיכות העוגה, הניחו את הקוביות על מגש חדש או כוס אישית, את הבישקוטים הספוגים הצמידו אל התבנית.
  8. צקו או זלפו את הקרם על הבישקוטים הספוגים שהנחתם, זרו אבקת קקאו מעל ואם תרצו גם שוקולד מריר מגורד.
    חזרו על הפעולה פעם נוספת: בישקוטים ספוגים, קרם ואבקת קקאו.
  9. הכניסו למקרר למשך 3-4 שעות.
טירמיסו מהיר להכנה
טירמיסו מהיר להכנה

טירמיסו פרווה - קינוח לשומרי כשרות

גם הקהל הדתי יכול ליהנות מטירמיסו פרווה כשר (מתאים גם לטבעונים), עקבו אחר ההוראות.

מצרכים (8 מנות)

  • 2.5 כוסות קצפת צמחית או שמנת צמחית להקצפה
  • 250 גרם סוכר לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • לא חובה: 500 גרם גבינה סויה
  • 2 חבילות בישקוטים או 250 גרם בישקוטים פרווה או פתי בר פרווה.
    2.5 כוסות מים
  • 2 מנות אספרסו או כף קדושה של קפה נמס מגורען
  • אבקת קקאו ו/או 60 גרם שוקולד מריר (לקישוט וסגירת הטעמים בסיום)
  • לא חובה: ברנדי, יין או ליקר קפה.

אופן הכנה

  1. הכינו את כלי ההגשה, מומלץ להגיש בכוס.
  2. הקציפו את השמנת הצמחית או השתמשו בקצפת צמחית מוכנה.
    הוסיפו אל הקצפת את הסוכר והווניל וקפלו עד לתערובת אחידה.
  3. במידה בחרתם להשתמש בגבינת סויה, הוסיפו בהדרגה את הקצפת אל הגבינה וצרו קרם אחיד, אם לא בחרתם בגבינה תוכלו לדלג על השלב הזה.
  4. הרתיחו מים והוסיפו אל המים את האספרסו או הקפה נמס מגורען.
    במידה ולא מעוניינים בקפה ניתן סירופ שוקולד פרווה או שוקולית פרווה.
  5. לאחר שהמים עם הקפה התקררו מעט, ספגו את הבישקוטים או הפתי בר בתערובת והצמידו לתחתית הכוס, זלפו או הניחו שליש מהתערובת מעל הבישקוטים הספוגים ופזרו אבקת קקאו ו/או שוקולד מגורד.
    חזרו על הפעולה בשנית: בישקוטים ספוגים, קרם, אבקת קקאו ו/או שוקולד.

הכניסו אל המקרר למשך 4-6 שעות.

טירמיסו מסקרפונה
טירמיסו מסקרפונה

טירמיסו מהיר עם גבינות: קרם מסקרפונה, פודינג וניל, גבינת שמנת, גבינה לבנה

ניתן להכין טירמיסו בכל סגנון ועם סוגי גבינות שונות, לפי הטעם האישי שלכם והמצרכים העומדים ברשותכם.
עקבו אחר המתכונים, בחרו את המתכון עם הגבינה שאתם מעדיפים וגשו להכין.
עבור טירמיסו קרם מסקרפונה, פעלו לפי המתכונן הראשון.
עבור טירמיסו שמנת, יחד עם השמנת המתוקה, החליפו את המסקרפונה באותה הכמות (לפי 8 מנות) בגבינת שמנת.
עבור טירמיסו גבינה לבנה, הוסיפו גביע אחד של גבינה לבנה 9% וערבבו אותו עם המסקרפונה או גבינת השמנת.

טירמיסו מתכון קל
טירמיסו מתכון קל

טירמיסו כשר לפסח (עוגיות אמרטו)

כבר שנים שניתן למצוא תחליפים שונים לקינוחים שונים בפסח, במיוחד עבור החג שמסמן את האביב, תוכלו ליהנות ממתכון שמותאם לצרכי הכשרות של החג ולהכין טירמיסו עם עוגיות אמרטו (נקרא גם עוגיות אמרטי), עקבו אחר ההוראות.
אם תרצו לקצר את זמן ההכנה, ניתן לקנות עוגיות אמרטו ולקצר את התהליך.

מצרכים (תבנית קטנה)

להכנת עוגיות האמרטו:

  • 160 גרם סוכר
  • 1.5 כפות נס קפה מגורען (לא חובה)
  • 200 גרם שקדים טחונים
  • כף קורנפלור
  • 2 חלבונים L  
  • רבע כפית שטוחה של מלח 
  • שמן קנולה לשימון התבנית (כשר לפסח לאוכלי ליפתית) 

לקרם:

  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38% כשרה לפסח
  • 60 גרם סוכר לבן
  • 2 חלמונים L 
  • 2 כפיות תמצית וניל כשר לפסח

לסירופ:

  • 2.5 כוסות מים
  • 2 מנות אספרסו או כף קדושה של קפה נמס מגורען

לקישוט וטעמים נוספים:

  • 7.5 כפות אבקת קקאו
  • לא חובה: 30 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. חממו את התנור לחום של 180 מלות, הניחו על התבנית נייר אפייה ושמנו קלות את נייר האפייה בשמן קלונה.
  2. להכנת העוגיות, חברו וו פלדה אל מעבד המזון והתחילו לטחון את הסוכר והקפה המגורען, הוסיפו לאחר מכן את הקורנפלור והשקדים הטחונים
  3. חברו וו בלון אל המיקסר והתחילו להקפיץ חלבונים והוסיפו את המלח, לאחר התקשות החלבונים ויצירת בועות בזמן עבודת המיקסר הוסיפו את הסוכר והמתינו לקבלת תערובת אחידה.
  4. העבירו את התערבות הראשונה אל תערובת החלבונים השנייה, קפלו בהדרגה את התערובת ליצירת תערובת אחידה.
  5. הניחו או זלפו את התערבות על נייר האפייה בצורת פסים או עיגולים שטוחים קטנים, השאירו רווחים בין התערובת העוגיות.
  6. הכניסו את העוגיות לאפייה של 13-15 דקות עד להזהבה, בסיום הוציאו ותנו לעוגיות להתקשות ולהצטנן בטמפרטורת החדר.
  7. להכנת הקרם, העבירו את החלמונים אל קערה, הוסיפו את הסוכר, באמצעות מטרפה טרפו את התערבות במשך 5 דקות ליצירת תערובת אחידה.
  8. הקציפו את השמנת במיקסר עם וו בלון למשך 2-3 דקות.
  9. אל תערובת החלמונית הוסיפו את גבינת המסקרפונה ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  10. אחדו בן השמנת המוקצפת לתערובת השנייה וקפלו ליצירת תערובת אחידה.
  11. להכנת הסירופ הרתיחו מים, הוסיפו את האספרסו או הקפה הנמס המגורען וערבבו.
  12. צננו את הסירופ מעט החלו להספיג את העוגיות, הניחו  והצמידו את העוגיות על תחתית מגש (או כוסות אישיות אם תרצו).
  13. צקו או זלפו את הקרם על העוגיות הספוגות שהנחתם, זרו אבקת קקאו מעל ואם תרצו גם שוקולד מריר מגורד.
  14. חזרו על הפעולה פעם נוספת: בישקוטים ספוגים, קרם ואבקת קקאו.
  15. הכניסו למקרר למשך 4-6 שעות.
טירמיסו כמו באיטליה
טירמיסו כמו באיטליה

טירמיסו ריבת חלב

טירמיסו עם ריבת חלב קל להכנה, השתמשו במתכון הראשון לטירמיסו בכוסות והוסיפו שכבת ריבת חלב, אם אתם מבצעים מתכון שכולל אינסטנט פודינג תוכלו להשתמש בפודינג בטעם ריבת חלב.
שכבה ריבת חלב יכולה להגיע ככיתור אחרון לכוס במקום אבקת קקאו וגם כשכבה ראשונה אחרי הקרם.

טירמיסו עם גבינת שמנת
טירמיסו עם גבינת שמנת

טירמיסו שוקולד לבן או טירמיסו פיסטוק?

כדי לתת זוויות חדשות לקינוח האיטלקי, תוכלו להכין טירמיסו מקורי ולשנות מספר מרכיבים.
כך למשל, כדי להכין טירמיסו שוקולד עם לבן, תוכלו לוותר על שוקולד החלב או המריר ואפילו על אבקת הקקאו ולהתמקד רק בשוקולד לבן.
כדי להכין טירמיסו עם פיסטוק, תוכלו לכתר את הטירמיסו בפיסטוק מעל או לייצר שכבות פיסטוק, במקום הקקאו או בנוסף ובהתאם לטעם האישי.

טירמיסו מתכון ללא ביצים
טירמיסו מתכון ללא ביצים

טירמיסו טחינה? כן יש דבר כזה וזה מושלם!

טירמיסו עם טחינה הוא לא נפוץ אך מתחיל לצפות תאוצה במסגרת קונספט בינלאומי לשדרוג קינוח איטלקי פופולארי, כדי לתת בוסט מיוחד לקרם טירמיסו שלכם הוסיפו אל המתכון הראשון רבע כוס טחינה גולמית.
הצורה הראשונה שבה ניתן לשלב טחינה בתוך הטירמיסו שלכם היא ערבובה בשלב הכנת הקרם.
אפשרות שנייה היא להוסיף שכבת טחינה גולמית בין שכבות הטירמיסו.
אפשרות שלישית היא לוותר על הקקאו ולכתר במשיכות קלות של טחינה גולמית, ניתן להוסיף שוקולד מגורד מעל, בסוף התהליך כמו כל טירמיסו יש להכניס לקירור למשך מספר שעות.

טירמיסו דיאטטי

בואו נודע על האמת, האיטלקים לא המציאו קינוחים דלי קלוריות, המאכלים האיטלקיים עתירי האהבה וקלוריות ושיטות שונות עם השנים והתקדמות לשמירה על אורך בריא הוביל ליצירת טירמיסו דל קלוריות.
לא מומלץ להפחית יותר מדי באחוזי השומן של הגבינות, אך ניתן לעשות זאת ולהוריד מעט מהסוכר במתכונים, לוותר על השוקולד ולהכין טירמיסו דל קלוריות יחסית לקינוח הקלאסי.

קינוח איטלקי טירמיסו
קינוח איטלקי טירמיסו

האם חייבים קפה בטירמיסו?

לא כולם אוהבים את טעם הקפה המגורען או האספרסו, יוכלו לקבל טירמיסו בלי קפה אפשרי בהחלט, ניתן להשתמש בליקר שוקולד ואפילו שוקולית בערבוב המים החמים ולספוג.
ניתן לחשוב על סירופ לטירמיסו יצירתי ולשלב מרכיב לבחירתכם עם המים החמים, כך תוכלו להכין טירמיסו לילדים או להתאים אותו אנשים שלא אוהבים קפה או תוספת של יין/ברנדי.
כאמור, לא כולם אוהבים בישקוטים והרבה מתחברים לפתי בר, ניתן להחליף ולהשתמש ביצירתיות שלכם כדי לספוג עוגיות מהסוג הזה אל תערובת המים והתוספת אותה בחרתם.

אתם שאלתם - אנחנו ענינו!

מתכון פשוט לטירמיסו יאפשר לכם, בתוך 10 דקות הכנה וכמה שעות קירור, להכין טירמיסו כמו באיטליה. המרכיבים הנפוצים: בישקוטים, גבינת מסקרפונה, אספרסו/קפה מגורען, ביצים מוקצפים ו/או שמנת להקצפה.

לא, אפשר להשתמש בליקר שוקולד  או שוקולית בתוך מים רותחים כשמכינים לאנשים שלא אוהבים קפה או טירמיסו לילדים.

כן, באמצעות תחליפים שונים ושינויים יצירתיים תוכלו להכין טירמיסו טבעוני, בנוסף תוכלו ליהנות מסוגי של קינוח שכבות איטלקי, כדוגמת טירמיסו כשר לפסח, טירמיסו ריבת חלב, פיסטוק, שוקולד לבן, גבינת מסקרפונה, גבינת שמנת, גבינה לבנה, טירמיסו טחינה ואפילו טירמיסו דיאטטי.

הדרך הנפוצה ביותר היא טירמיסו בכוסות, סידור של שכבות טירמיסו בכוס וחלוקת מראש למנות אישיות. אפשרות נוספת היא עוגת טירמיסו והיא ביצוע של אותה הפעולה בכוסות רק בקנה מידה של מגש בינוני-גדול.

4.6/5 - (26 votes)

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

לחזור למשהו ספציפי?

Facebook
WhatsApp
Email
Print

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה ברומא ללא עלות השאירו פרטים👇

חוויה ברומא מתחילה כאן

error: Content is protected !!