חזרנו לאחר 4 ימים מרומא המדהימה לאחר שחגגנו יומהולדת לאשתי אז הגיע הזמן להודות
לקבוצה המדהימה הזאת שעזרו עם המלצות כאלה ואחרות וכמובן שעכשיו תורי לסכם ולעזור.
אנסה לסכם פר יום כדי לעזור לאנשים לבנות לו"ז ולא סיכום כללי כזה
לפני הכל מספר טיפים:
*חפרו פה על זה אבל זה הכרחי! נעליים נוחות נוחות נוחות! הולכים המון (ממוצע 14 ק"מ ביום)
אני נעלתי נעלי בלנסטון ואשתי נעלה מגפי ugg נכון הן קצת יקרות אבל שוות כל שקל גם מחממות וגם אורטופדיות להליכה (המלצה לחנות- בפרטי)
*לבוש- 2 זוגות גרביים , טייץ טרמי, גינס , חולצה טרמית, סריג ומעיל.. כמובן שמומלץ כפפות צעיף\חמצוואר וכובע גרב.
*אם יש אפשרות לסגור עם Michal Milrad המדהימה סיור קולינרי יותר מחודש לפני (כן, אפילו לפני שסגרתם טיסה ומלון) כי אחרת סתם תתבאסו שאתם טסים ואין מקום.
*אל תעלו את המדרגות הספרדיות (דעה אישית) יפה לראות! מיותר לעלות! אין כלום למעלה חח 🙂
*טיפ- ברוב המקומות זה כלול בחשבון ואין צורך לשים עוד, מלצרות אצלם זה מקצוע לכל דבר והם מקבלים משכורות מאוד יפות.
*ידבקו אליכם המון! (אבל המון) הודים שינסו למכור לכם מקלות סלפי.. קצת מציק אבל תגידו לא ותמשיכו, חוץ מלהציק הם לא מזיקים
*להזהר מהמגרים הסנגלים! ידיים בכיסים, לא לענות להם לא להתקרב אליהם! יש המון וחבל!
לפעמים אפילו מורידים את הכייף בהליכה החופשית. ברגע שתושיטו להם יד הם ישימו לכם צמיד על היד וידרשו כסף או ינסו לכייס למרות המשטרה הרבה שנמצאת באזור.
*סליחה מכל אלה שעפו.. אבל גלידת VENCHI בינונית מאוד! כמובן שזה עניין של טעם אבל אני ואשתי זרקנו יותר מחצי לפח..מבחינתי סתם הייפ מיותר ותור בלתי מוסבר..טעמתי בארץ הרבה יותר טובות! בהמשך הסיכום אתן שם של מקום עם הגלידה הבאמת הכי טובה בעולם.
טיסות עם אלאיטליה- היה מעולה! עמדו בלוח הזמנים והיו מאוד אדיבים מזוודות הגיעו תוך 5 דקות באמת שהיינו מרוצים!
מלון אקדמיה – לסגור רק דרך המלון, הרבה יותר זול מבוקינג.. וכמובן לשדרג לחדר קלאב החדר היה מדהים! מיטה גדולה ומרווחת.. מקלחון וגם אמבטיה עם גקוזי ומחמם מגבות. מרפסת גדולה שאפשר לשבת לעשן עם כוס קפה בכייף ולא לצאת החוצה בשביל זה (העישון מזיק
לבריאות!) יש מרפסות רק לחדרים עם הנוף לפנים המלון, הייתי בחדר 283 אם בא למישהו לבקש.
כל יום מנקים את החדרים ויש כניסה לספא חינם עד השעה 22:00 בערב.
שתיה חמה ומאפים 24 שעות בחינם.
יום 1 – אז נחתנו בשעה 08:10 בבוקר ולקחנו העברות עם רומיו Romio – ליהנות מרומאהאלופים שחיכו לנו והיו נחמדים ואדיבים (15 יורו לאדם לכיוון)
הגענו למלון הנחנו את המזוודות והתחלנו לטייל, ממש בקרבת המלון מזרקת טרווי ועוד 5 דקות הליכה המדרגות הספרדיות.. כמובן שבדרך עצרנו ב pompi לטרמיסו פיסטוק ו2 מיני קנולי.
המשכנו להסתובב ו"הלכנו לאיבוד" (ממש אוהבים להגיד את זה פה חח 🙂
לאחר מכן הלכנו לאכול במסעדת – piccolo buco- סלט קפרזה ופיצה מצויינת!
בשעה 14:30 חיכה לנו סיור "רומא העתיקה" עם סאגוואי שהוזמן מראש בחברת Rolling Rome – Golf-Cart Tours & Rentals
עם מדריכה בשם –לחן- השם שלה מיוחד בדיוק כמו שהיא! זה היה אחד הדברים הכי כייפים שעשינו! אנחנו זוג שפחות מתחבר ללהכנס לאתרים, אז במשך 4 שעות עברנו עם הסגאווי בקוליסאום, גן התפוזים, החור במנעול, פה האמת ועוד ועוד.. הגענו למקומות שלא הייתי מגיע אליהם! והכל הסתכם בכמה שעות ממש חרשנו את רומא עם מדריכה
מדהימה! שגורמת לחוויה הזאת להיות פשוט מושלמת!
לאחר סיום הסיור היינו רעבים והלכנו לאכול ב –T BONE STATION שלא רחוק מהמלון הזמנו סטייק על העצם והמבורגר והיה מעולה .
וכמובן שכל ערב הסתיים בקנולי של בית הקפה don nino שנמצא בצמוד למלון! אי אפשר להפסיק לאכול את זה, בנוסף לפררו רושא ענק בטעם פיסטוק וקרם פיסטוק שהבאתי לארץ
יום 2-
הזמנו מראש כרטיסים לותיקן
ולקחנו מונית(כי עדיין היינו עייפים) ההמלצה שלי היא כזאת –
*אם אתם אוהבים היסטוריה ואומנות ויש לכם כוח לסיור של 4-5 שעות אז מאוד מומלץ לקחת!
*אל תקחו שם אוזניות, בזבוז של 8 יורו.. הסבר כללי שניתן למצוא בגוגל בחינם
*אם אתם סובלים מקלסטרופוביה פשוט אל תיכנסו לוותיקן 🙂
אז נכנסנו לוותיקן וניכנסו רק לחלק של אקפלה הסיסטנטית.. מדהים ביותר!!!
אבל אחרי שעה ורבע של הליכה בעומס של אנשים הבנו שזה פשוט לא בשבילנו.. מה גם שכדי לצאת משם זה פרוייקט..
לאחר שיצאנו הלכנו לכיכר פטרוס הקדוש המדהימה! והתחלנו ללכת לאורך נהר הטיבר המהמם (כן כן גם פה הרבה מהגרים, להזהר)
הלכנו למסעדת הריזוטו risotteria melotti בה מוכרים רק דברים הקשורים לאורז וואו!!! הריזוטו הכי טעים שאכלתי. הזמנוארנצ'יני נדיר לראשונה, ריזוטו פטריות וריזוטו ארטישוק לעקרית. שווה שווה שווה
( הזמנתי מקום מראש למסעדה)
סיימנו לאכול והחלטנו שבא לנו להתפנק בקינוח של מגנום! אין מה להוסיף..
קצת שנ"צ להחזרת הכוחות ושוב מטיילים לכיוון פיאצה נבונה ובדרך קונים ערמונים שאסור לוותר עליהם!
ארוחת ערב לאוהבי פטריות הכמהין במסעדת osteria barberini (חובה להזמין מקום מראש)
הקדמנו בחצי שעה והמסעדה היתה מפוצצת והיינו צריכים לחכות לשעה שקבענו.
ואוו מסעדה מדהימה! מלצרים חייכנים ואדיבים! הזמנו מנה ראשונה מוסקה של חציל עם מוצרלה שהטעם שלה פשוט אלוהי!
ועקריות- פוטציני פטריות כמהין ורביולי ריקוטה ותרד , פשוט אין מילים!
לקינוח עוגת גבינה עם סירופ פירות יער הכי טובה שאכלתי בחיים!
יום 3-
קמנו בבוקר היישר לסיור הקולינרי של Michal Milrad המדהימה!! באמת שכל המילים החמות כבר נאמרו! באמת חוויה בלתי נשכחת! מיכל מדהימה! מקצועית מצחיקה ורואים שהיא אוהבת את
העבודה! פשוט כל שניה איתה היתה מדהימה!
הגלידה הכי טעימה שאכלתי – GIOLITTI
וגם הפיצה והפסטה הכי מדהימות שאכלתי במתחם המרכזי בטרמיני
והקינוח הכי מדהיםםםםםם בעולם! ה- מריטוצו!!!
את כל שאר החוויות תצטרכו לראות בסיור כדי שישארו קצת סודות 🙂
חזרנו למלון אחרי 5 שעות של ים אוכל ונפלנו לשנ"צ, בערב הלכנו למסעדה איטלקית שנקראת lerchatto
פסטה עבודת יד מדהימה! הזמנו פסטה עגבניות רגילה פסטה עם פסטו וזוקיני וכמובן סלט קפרזה.
לאחר מכן הלכנו לקנח את הטיול בגלידת VENCHI שממש ממש איכזבה ושוב נפלתי ל2 קנולי בdon dino שבמשך 3 ימים לא אכזבו.
ביום 4 –
בשעה 8 בבוקר רומיאו כבר חיכו לנו למטה בדרך לנמל התעופה
רומא מדהימה!